top of page

Cappuccino

Adını Fransisken rahiplerinin kıyafetlerinden alan Cappuccino, İngilizce'de ‘Capuchin monks’ olarak anılan rahiplerin kıyafetlerine benzetilmiş ve bu şekilde anılmaya başlamış, espresso bazlı sütlü kahvedir.

Latte’ye benzerliğiyle de bilinen Cappuccino, üzerindeki bol süt kremasıyla tanınır. Latte’ye oranla daha fazla süt kreması (köpüğü) içeren Cappuccino da Latte gibi espresso üzerine süt ve süt kreması eklenerek yapılır. Tek shot espresso ile hazırlanır. Bardağın 1/4’nü kahve ve geri kalan 3/4’ünde süt kreması ve süt yer alır.

Bir diğer değişle bardağın %70’ini süt ve kahve kaplıyorsa %30’u süt kremasıdır.

Süt kreması bardakta çok hafif bir bombe oluşturacak şekilde yer almalıdır.

Sabun köpüğü gibi bardağın üst kısmına çıkmamalıdır.


Cappuccino yapılırken, önce espresso hazırlanır. Taze öğütülmüş kahveden (yaklaşık 7-9 gr single shot için önerilir) portafilter (kaşık) içine alınır.


Tamp işlemiyle düzleştirilen kahve espresso makinesine oturtulur ve suyla buluşması sağlanır. Hazır hale gelen espresso’nun ardından sütü köpürtme işlemine geçilir.

70-72 dereceye ulaşana dek köpürtülen süt(120 ml), elde edilen 30 ml’lik espresso’nun üzerine eklenir ve enfes Cappuccino içime hazırdır.


Latte ile benzerlik gösteren Cappuccino’da daha az sütle daha fazla krema (köpük) elde edildiği için Cappuccino’nun tadı Latte’ye nazaran daha ağırdır.

Kahveniz hazır, bardaklarınıza servis ederek keyifle tüketebilirsiniz.


108 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page