top of page

Kahve Tutkunaları ve Baristalara Hediye Önerileri

Arkadaşınız, ailenizden biri, sevgiliniz ya da eşiniz için özel bir hediye almak istiyorsunuz. Hediye alacağınız kişinin kahveye düşkünlüğünü de biliyorsunuz ama ne alacağınıza karar veremiyorsanız bu yazımız ile size yardımcı olmaya çalışacağız. Karar vermeden önce belli başlı bazı noktaları netleştirmeniz gerekiyor; alacağınız kişi detaylı işleri sever mi, hazırlamaktan mı tüketmekten mi daha çok hoşlanır ve bütçeniz ne kadar? Bu hususları belirleyince kahve mi, aksesuar mı veya ekipman mı alınır ortaya çıkıyor.


Eğer bir kahve tutkununa hediye alacaksanız onun çoğu ekipmanlara sahip olduğunu, her şeyi detaylı bir şekilde araştırma yapmadan kahve ile ilgili alışveriş yapmayacağını göz önünde bulundurmalısınız. Bu yüzden bir kahve tutkununa alınacak en güzel hediye yeni kahve çekirdekleri ve Pretty Caff markası tarafından kahve ekipmanlarının tasarım harikası doğal dokularından ilham alınarak üretilen küpe, kolye ve anahtarlık gibi aksesuarlardır. Böylece aldığınız hediyeyi severek anahtarlığında, kulağında veya boynunda taşıyabilir. Ayrıca, tatmadığı bir kahveyi deneyerek tadım notlarına ekleyebilir.


Kahveyi seven ancak, çokta tutkun olmayan sadece günlük rutininde kahve olan birine hediye alacaksanız birçok farklı seçeceğe sahipsiniz. Bu yakınlarınıza hem kahve hem de ekipman hediye edebilirsiniz; bu kişi kalabalık gruplara kahve demlemeyi seviyorsa, iyi bir kahve demlemek için 7-8 dakikasını ayırmaktan çekinmez ise ona bir Chemex ya da Hario V60 Pour Over hediye etmeniz onu çok mutlu edebilir. Kaliteli bir kahve içmek için kahveyi çekirdek olarak saklayıp içmeden hemen önce öğütmek en önemli hususlardan biridir. Bu sebeple fiyatı 75 TL – 1700 TL arası değişen bir Kahve el değirmeni hediye edebilirsiniz. Eğer en kaliteli el değirmenlerinden birini almak istiyorsanız Comandante C40 ile Rhinowares El Değirmeni markalarına bakmanızı tavsiye ederiz.


Hediye alınacak kişi eğer geleneksel kahvesini her zaman cezvede isteyen biriyse ona mükemmel bir Türk kahvesi ekipmanı alabilirsiniz. Soy cezve ve altına alacağız mini gaz ocağı her ortamda ocakta ve bakır cezve ile Türk kahvesi hazırlama imkanı sunacaktır.

Kahveye merakı yeni başlamış, bu konuda merakını gidermek ve kendini geliştirmek isteyen birine ise iki önerimiz var; birincisi Moka Pot… Bu kahve Potu ocak üzerinde çalıştığı için filtre vb. başka hiçbir ekipmana ihtiyac duymaz, aynı zamanda espresso benzeri yoğun bir kahve yaptığı için su ekleyerek Americano, süt ekleyerek Latte hazırlanması mümkündür. İkinci önerimiz ise kahve dükkanlarında ve zincir cafelerde sıklıkla gördüğünüz Hario V60… Bu ekipmanla bir kupanın üzerinde bile kolayca kahve demleyebilirsiniz. Şık tasarımı ile de hediye edilmek için oldukça uygundur.

127 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page