top of page

Kahve Nasıl Saklanmalı


Kahvenizi Işıktan ve Nemden Koruyun

Kahvenin kısa sürede tazeliğini yitirmesine neden olan üç temel unsur var: Nem, ışık ve sıcaklık. Kahve çekirdeklerinin içeriğinde bulunan yağlar, sıcağa maruz kaldığında okside olmaya başlıyor. Bu durum da kahvenin tadının acılaşmasına yol açabiliyor. Seçtiğiniz kahve çekirdeklerinin aroma verimliliğini korumak için kahvenizi daima serin ve güneş ışığı almayan ortamlarda saklamalısınız.


Bilindiği üzere kahve öğütüldüğü andan itibaren daha hızlı bir bayatlama sürecine giriyor. Buda olabildiğince kahvenizin taze öğütülmüş olmasının önemini ortaya çıkartıyor. Bu ek olarak tabi ki kahvenizin taze kavrulmuş olması ve havayla olabildiğince az temas etmesi diğer etkenlerin başında geliyor.


Kahvenin serin bir ortamda, havayla temasının olabildiğince kesilerek saklanmasına ilişkin önerilerimiz aklınıza buzdolabınızı ya da dipfrizinizi getirebilir. Ancak, kahvenizi buzdolabında saklamanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü buzdolaplarında gazlı soğutma sistemi bulunuyor. Bu sistem, ortamdaki havayı nemlendirerek soğutuyor. Oluşan nem de kahve çekirdeklerini olumsuz etkiliyor. Kahvenizi saklamak için oda sıcaklığından daha serin, karanlık ve kuru olan bir ortamı tercih etmeniz ve kaliteli hava kilidine sahip kavanoz, gıda torbalarını veya spesifik olarak kahve saklamak için üretilen TIGHTVAC tercih edebilirsiniz. Böylece kahve çekirdeklerinin aromasını uzun süre boyunca koruyabilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page