top of page

Japanese Coffee Brew

Sıcak yaz döneminde en büyük sorunumuz olan kavurucu sıcakların etkisinden kurtulmak için, kahve severler olarak en büyük yardımcımız lezzetli ve ferahlatıcı cold brew kahveler oluyor. Japanese olarak adlandırılan bu demleme tekniği, özellikle son dönemde soğuk kahveyi deneyimlemenin en lezzetli ve pratik yollarında biri haline geldi.

Japanese Brew bu yöntemin mantığına göre, kahve doğrudan buz üzerine sıcak olarak demlenir ve hızla soğuyarak istenilen soğuk kahve bu şekilde elde edilmiş olur.


Cold Brew'i kendimiz demlemek istesek saatler süren bir süreç söz konusu. Size vereceğimiz cold brew tarifi ile tüm bu dertler geride kalıyor! Artık evinizde veya ofisinizde 5 dakikada kolayca cold brew demleyecek ve ihtiyacınız olan ferahlığa dilediğiniz zaman ulaşabileceksiniz. Karşınızda tüm bu övgüleri sonuna kadar hak eden yöntem: Japenese cold brew! Japenese kahve demleme yöntemi geliyor.

JAPANESE COLD BREW veya JAPANESE KAHVE NEDİR? Japenese cold brew, isminden de anlaşıldığı üzere Japonlara özgü bir soğuk demleme kahve yöntemidir. Standart cold brewler kullanılan ekipmana göre 12-20 saat arasında uzun bir demlenme süresine sahipken Japanese cold brew 5 dakikada hazırlanabilir. Bunun en önemli sebebi Japanese cold brewin temelde filtre kahvenin demlenme esnasında buzla temas etmesi ve tuzlu tatlar ortaya çıkmadan soğuyabilmesidir. Japanese için ihtiyacınız olan başlıca materyaller pour over demleyici ekipmanı (V60, Chemex v.b.), buz, nitelikli kahve çekirdekleri ve su. Bu demleme yöntemi anlaşılacağı üzere az ekipman ile hızlı nitelikli kahve deneyimi yaşamak için oldukça ideal.



İyi bir Japanese deneyiminin püf noktası ise ‘kahve, su, buz’ oranında saklı.


Demleme başlıca şu 3 maddeden oluşur;

  • Toplamda eklenmesi gereken su oranının yarısı kadar buz kahve haznesine eklenir.

  • Suyun diğer kısmı 85-90 derece ısıda kahveyi demlerken kullanılır.

  • Kahve çekirdekleri orta-ince olacak şekilde (V60’tan biraz daha ince) öğütülür.


Japanese demleme yönteminde ‘’1 gram kahve için 16 gr su ve buz’’ ölçeğini ideal olarak kabul edebiliriz.


Yani 40 gram kahve için 320 gr buzu hazneye yerleştirerek, 320 gr sıcak su ile demleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page