top of page

Evde Cold Brew, Soğuk Kahve Yapımı



Cold brew için önerilen çekilmiş kahve çekirdeklerinin renk ve aromasını soğuk suya bırakması için önerilen bekleme süresi 15 saat kadardır. Suyun kalitesinin kahvenin tadını etkilediği unutulmamalıdır. Kahvenin aromasını azaltmaması adına servis esnasında çok fazla buz kullanmayın.


Hepsinin en başında belirtmek gerekir ki bu iş birazda kaliteli ekipman kullanmak mutfağımda şık görünümlü kahve ekipmanına sahip olmak diyarsanız Caff Market web sitemizden Cold Brew ekipmanı da alabilirsiniz. Fakat evde cold brew yapmanın emin olun bir çok yöntemi var. Biz yazımızda sizinle bir kaç alternatif paylaşacağız. Yöntemlerden ilki French Press yardımıyla Cold Brew yapmak.


Evde cold brew yaparken rahatlıkla French Press kullanabilirsiniz. 100-150 gram iri çekilmiş kahvenin üzerine 1 litre soğuk su koyun ve 12-16 saat buzdolabınızda bekletin. Sonrasında kahve konsantresini bir filtreden geçirin. Hepsi bu! İster buzlu ister diğer içeceklerle birlikte karıştırarak enfes cold brew kahvenizi içe bilirsiniz.


Bir diğer yöntem ise 1 litrelik İKEA sıkıştırmalı kavanoz kullanabilirsiniz. Burada ise kağıt filtre kullanarak cold brew hazırlamanın tarifini vereceğiz. kavanozun içerisine 1 litreye yakın soğuk su koyun üst kısımdan kağıt filtre daldıracağımız için biraz boşluk bırakın. kağıt filtre içerisinde kalın öğüttüğünüz kahveyi ekleyip su dolu kavanoza daldırın ve kağıt filtrenin uç kısımlarını kavanozun ağzına kıvırarak hazırlayın. üzerinden tüm kahveyi ıslayacak kadar az bir su soğuk su eklemesi yaptıktan sonra kağıt filtreyi kavanoz kapağı ile sıkıştırın. 12-16 saat buzdolabınızda bekletin. Sonrasında kahve konsantresini bir filtreden geçirin. Hepsi bu! İster buzlu ister diğer içeceklerle birlikte karıştırarak enfes cold brew kahvenizi içe bilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page